Dezinsecție
Dezinsectia constă în eliminarea insectelor dăunatoare omului, din locuințe, spații comerciale, culturi agricole, prin diferite metode.
Dezinsectia previne și combate transmiterea bolilor de către insecte și acarieni.
Tipuri de desinsectie:
Dezinsecția se mai împarte în:
Dezinsecția remanentă este cea în care substanța acționează mai lent, dar pe un termen mai lung.
Substanțele folosite în dezinsectie de firma noastră sunt avizate de către profilaxia sanitar-umană, elaborată de Ministerul Sanatații.
De ce trebuie să facem dezinsectie?
-
-
-
Pentru a ne proteja sănatatea și în al doilea rând pentru a ne asigura un grad cât mai ridicat de confort.
-
Pentru prevenirea bolile transmise de insecte: malaria, febra galbenă, maningita West Nile.
-
Pentru prevenirea bolile transmise de țânțari: febra butunoasă, boala Lyme.
-
Pentru prevenirea bolile transmise de căpușe: toxinfecții alimentare prin bacteria E colli.
-
-
Când și unde trebuie efectuată dezinsecția?
-
-
-
Dezinsecția împotriva insectelor târâtoare, precum gândacii, puricii, ploșnițele trebuie efectuată pe tot parcursul anului.
-
Dezinsectia împotriva insectelor zburatoare cu excepția dăunătoriilor de depozit trebuie efectuată începând cu luna martie și până în luniile octombrie/noiembrie, în funcție de temperatura mediului ambient.
-
-
Enciclopedie dezinsectie
Insectele reprezintă o clasă de animale nevertebrate hexapode. Cea mai largă și uniform răspândită categorie taxonomică din cadrul artropodelor, insectele alcătuiesc grupul cel mai divers de animale de pe Pământ, arealul fiind cu precădere uscatul, existând cu mult peste 1.000.000 de specii.
Insectele reprezintă, de departe, cel mai numeros grup de animale de pe Pământ, reprezentând 95% dintre artropode și 65% dintre numărul membrilor regnului animal.
Insectele reprezintă, de departe, cel mai numeros grup de animale de pe Pământ, reprezentând 95% dintre artropode și 65% dintre numărul membrilor regnului animal.
Țânțarul este o specie de insectă adaptată la mediul urban. La unele specii, la femelă, nu se produce maturizarea ouălor fără consumarea sângelui de mamifere. Femelele pot transmite malarie, o boală infecțioasă gravă. Corpul este alcătuit din cap, torace și abdomen. Prezintă două aripi, iar aparatul bucal este specializat pentru înțepat și supt.
Căpușele sau ixodidele (Ixodida) sunt un ordin de acarieni ectoparaziți ai reptilelor, păsărilor și mamiferelor, cu mod de hrănire obligatoriu hematofag și intermitent, și cu o importanță deosebită din punct de vedere medical și veterinar. Înțepătura căpușelor poate determina leziuni grave ale tegumentului, unele specii pot provoca paralizii, iar alte specii servesc ca vectori pentru diverse microorganisme transmițând tifosul, boala Lyme, febra recurentă etc. În România au fost identificate 27 specii de căpușe, Ixodes ricinus fiind cea mai frecventă specie.
Pentru detalii suplimentare nu ezitați să ne contacta-ți!