dezinsectie viespiDescriere

Forma corpului la viespii variază foarte mult în funcție de specie. Cele mai multe au două perechi de aripi şi o talie mică. Acestea variază în culori de la negru la verde metalizat şi albastru. Mărimea variază de la dimensiuni aproape microscopice la câţiva centimetri .

Comportament, alimentaţie şi obiceiuri

Speciile de viespe sunt clasificate ca sociale sau solitare. După cum sugerează şi numele lor, viespi sociale trăiesc în colonii, care poate număra mii. În cadrul acestor colonii, lucrătorii de sex feminin îndeplinesc toate sarcinile în stup. Viespile solitare locuiesc singure şi, prin urmare, nu au o colonie.
Unele viespi sunt de pradă, în timp ce altele sunt parazitare. Viespiile de pradă ucid şi consumă alte insecte, precum şi alte animale pe care le hrănesc cu adesea larvelor lor. Viespiile parazitare depun de obicei ouăle în organismele creaturilor vii, cum ar fi omizi sau păianjeni. Hrana pentru larve este gazdă încă vie. Viespile pot ajuta în gestionarea altor dăunători, în special în agricultură ca agenţi de control biologic. Multe viespi se hrănesc, de asemenea, cu nectar de flori şi, prin urmare, funcţionează ca polenizatori.
Unele specii de viespii sunt mai agresive şi pot să ințepe. Alte viespi sunt specii agresive şi pot să inţepe dacă se simt ameninţate. Spre deosebire de albine, viespile sunt capabile de ințepaturi de mai multe ori.

Semne de o infestare cu viespii

Semnele sunt in funcţie de specie, dar cel mai adesea apariţia unui stup este cel mai evident semn.

Mai multe informaţii

Viespile de multe ori sunt benefice pentru omenire. Mai multe specii sunt utilizate de către om, ca paraziţi pentru controlul dăunătorilor, cum ar fi în agricultură. Altele sunt animale de pradă, care ajută la menţinerea populaţiilor de insecte sub control. Altele funcţionează ca polenizatori şi ajută la fertilizarea plantelor.